Zeewiertrip_Bretange-106[1].jpg

Over De Zeewierman

Mijn naam is Toine (spreek uit: Twan) Wilke. Inmiddels sta ik beter bekend als Toine de Zeewierman. En dit is waarom:

Ik ben surfer, wetenschapper en levensgenieter. Toen ik in Indonesië voor het eerst een blaadje zeewier at, ging er een wereld voor me open: Ik kon mijn 3 passies combineren én de wereld een stukje beter en lekkerder maken! 

In 2013 ben ik afgestudeerd bij 'wereld zeewiergoeroe’ Stefan Kraan in Ierland. Daar leerde ik alle ins en outs over het voedsel van de toekomst. Eenmaal terug in Nederland wilde ik zeewier het voedsel van vandáág maken. Ik maakte 100 zeewierburgers op een surffestival, die binnen no-time uitverkocht waren. 1 jaar later was dit het beste wetenschappelijk/maatschappelijke idee van Nederland. 2 jaar later gaf ik een TEDx talk over zeewier. 3 jaar later lagen mijn producten bij een aantal grote supermarktketens en groothandels, waaronder Albert Heijn en Sligro. 4 jaar later schreef ik een Zeewierkookboek en stond ik in de Duurzame Jonge 100. 5 jaar later won ik de Nieuwe Helden prijs van VNO-NCW. En met mijn nieuwste creatie,  De Zeewierbox, wil ik ik iedereen laten zien hoe lekker en gemakkelijk het is om thuis met zeewier te koken. 

Vanaf dat eerste blaadje zeewier tot nu is er veel gebeurd. Toch bleef en blijf ik altijd Zeewierman op een missie: 

Ons eten beter maken. Met zeewier.